* Amerikaanse gitarist Dick Wagner overleden op 71-jarige leeftijd…

De Amerikmedia_xll_6967107aanse gitarist Dick Wagner is op 71-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Scottsdale, Arizona overleden. Hij werkte veelvuldig samen met Alice Cooper en Lou Reed.

Twee weken eerder werd Wagner opgenomen voor een hartkwaal. Hij startte zijn carrière in de jaren 60, nadat hij zichzelf gitaar had leren spelen. Hij zong in de band Frost.Met zijn band Ursa Major maakte hij opnames met producer Bob Ezrin, die zag dat Wagner veel potentie had. Ezrin koppelde de gitarist aan de band van Alice Cooper, dat zou resulteren in een langdurige samenwerking. Samen met Cooper schreef Wagner hits als I Never Cry en How You Gonna See Me Now.

Wagner ging in de jaren 70 op tournee met Lou Reed en is te horen op zijn albums Berlin en Rock ‘N’ Roll Animal. Verder werkte Wagner nog mee aan platen van onder andere Kiss, Hall & Oates, Rod Stewart, Aerosmith, Nils Lofgren, Meat Loaf, Air Supply en Peter Gabriel.

In 1978 bracht Richard Wagner een solo-album uit dat voor verwarring zorgde in platenzaken en platenruiters. Sommigen verwezen de plaat naar de afdeling klassieke muziek omdat ze dachten met de klassieke componist Richard Wagner te maken te hebben.