* Mississippi Heat op Zaterdag 19 September 2015, Zingem Belgium

 Mississippi Heat, One of the hottest bluesbands from Chicago !

11223520_1100182976678101_4614052335638730375_oTraditionele blues met een uniek geluid… Als bandleider en muziekcomponist was er nooit enige twijfel in Pierre’s visie sinds hij zijn groep oprichtte in 1991. Het geluid van de band is al altijd een mooi samenspel geweest: alle muzikanten bezetten er een belangrijke plaats en zijn vrij om een bijdrage te leveren op het podium en tijdens opnames. Zijn muziek is traditioneel omdat het ondergedompeld is in het geluid van Chicago’s gouden jaren ’50 met o.a. Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Jimmy Reed, Jimmy Rogers, alle grote mondharmonicaspelers… Big & Little Walter, The Sonny Boy Williamsons, Junior Wells, George Smith, en vele extraordinaire tijdgenoten zoals Kim Wilson, Rod Piazza en Paul deLay. Anderzijds is Pierre’s blues zo uniek omdat hij een hekel heeft aan het bewandelen van oude paden. Hij schrijft altijd nieuw materiaal. De groep staat bekend om hun opzwepende live shows en hetzelfde bluesvuur vind je ook terug op hun 11 CDs en een DVD. Sommige van hun opnames hebben awards gewonnen zoals “Beste Chicago blues CD van het jaar” en “Beste blues productie van het jaar”

Chicago all stars line up featuring:
INETTA VISOR – vocals
PIERRE LACOCQUE – harmonica
MICHAEL DOTSON – guitars
BRIAN QUINN – bass
KENNY SMITH – drums

Zaal De Korenbloem

Kerkplein 12, 9750 Zingem