* Gent Jazz…. Recordeditie: 38.000 bezoekers en 5 uitverkochte dagen !

Recordeditie: 38.000 bezoekers en 5 uitverkochte dagen op Gent Jazz Festival

Niets dan lachende gezichten op Gent Jazz Festival, zowel bij bezoekers als bij de organisatie. Gent Jazz Festival (10-18 juli) klokte zaterdagavond onder een stralende zon af op 38.000 bezoekers, een absoluut publieksrecord. Ook uniek zijn de -voor het  eerst- vijf uitverkochte dagen met als headliners: 12 juli (Tony Bennett & Lady Gaga), 15 juli (Zaz), 16 juli (Rodrigo & Gabriela), 17 juli (Van Morrison) en 18 juli (Gregory Porter).

142787900463_20150401110324_thumb

Ademruimte en sfeer op Bijlokesite

Voor festivalorganisator Bertrand Flamang heeft het festival de grootste vooruitgang gemaakt sinds zijn ontstaan en dit op het vlak van sfeer. De troeven van de Bijlokesite konden dit jaar eindelijk helemaal geïntegreerd worden in het festivalconcept. Dank zij het gebruik van de tuinen achteraan kon de Garden Stage zo nog beter worden uitgebouwd als tweede festivalpodium, voor een optimale beleving in een uiterst gezellig kader. Op die manier was er ook voldoende ruimte voor de diverse cateringstanden in de buurt. “We wilden de Bijlokesite al lang laten ‘leven’. De nodige ademruimte waarover we nu eindelijk beschikken, belooft van de 15e editie volgend jaar een bijzonder feestelijke editie te maken”, aldus Bertrand Flamang.

Uitzonderlijke muzikale editie

Ook op muzikaal vlak was het volgens Flamang een uitzonderlijke editie. Door de thematische programmering stond er nu ook voor de eerste namiddagconcerten al heel wat publiek in de tent. Geen enkele groep ontgoochelde. Voor Flamang waren David Virelles, Flying Horseman en Bill Charlap Trio de revelaties, terwijl hij Charles Lloyd Quartet, Gary Clark Jr. en Van Morrison (“Van was opnieuw The Man”) tot zijn persoonlijke hoogtepunten rekent. De artiesten die het publiek alvast het meest in vervoering brachten, waren headliners Tony Bennett & Lady Gaga, Zaz, Rodrigo & Gabriela en Gregory Porter. De lunchconcerten in Restaurant Lof van het Sandton Grand Hotel Reylof Gent, met als uitschieter het duo De Groote-Faes, hebben inmiddels ook een vast publiek gewonnen.

Jong Jazztalent Gent 2015

Op Gent Jazz Festival werd ook de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2015 bekend gemaakt, een initiatief van Brouwerij Duvel Moortgat en Gent Jazz Festival. Het Antwerpse Wout Gooris Trio mag met een budget van 10.000 euro een jaar lang werken op een project in nauw overleg met de festivalorganisatie. Daarna krijgt het trio een podium op de volgende feestelijke editie van Gent Jazz Festival 2016. Het Wout Gooris Trio bestaat naast pianist-componist Wout Gooris, uit bassist Nathan Wouters en slagwerker Stijn Cools. Zij gaan met de ervaren Noorse zangeres Sidsel Endresen aan een album werken, waarbij het spel van het trio op een creatieve manier gecombineerd wordt met de veelzijdige stem van de zangeres.

Info: www.gentjazz.com. Mooie sfeerfoto’s: https://www.facebook.com/gentjazz/photos_stream?tab=photos_albums.