* Peter Karp & Sue Foley, Zaal De Korenbloem, Zingem Belgium 27 November 2015

DOUBLE SHOW ON A FRIDAY NIGHT !!!

12045804_1141783869184678_8970876225521329662_oPETER KARP
Is een getalenteerd Amerikaanse troubadour, songwriter, zanger en gitarist. Critici vergelijken zijn songschrijven met John Hiatt en John Prine, met indrukwekkende gitaar en slide werk doordrenkt van zijn liefde voor Freddie King en Elmore James. Hij verpersoonlijkt de schimmige American sound, een feilloze vermenging van blues, folk en roots muziek met een groot gevoel voor entertainment. Tijdens één van de tournees speelde zijn kameraad en voormalig Rolling Stone gitarist MICK TAYLOR maar liefst 10 avonden mee. In 2009 tekende de troubadour een contract bij Blind Pig Records dat hem wereldwijd verdeelt.

SUE FOLEY
Deze zeer geprezen zangeres / gitarist komt oorspronkelijk uit Ottawa, Canada, hoewel ze haar thuisbasis verlegde naar Austin, TX, toen ze een platendeal ondertekende met Antone’s Records. Als kind luisterde ze naar rock & roll en blues. Het zaadje van de bluesmicrobe werd toen geplant, maar het was pas na een concert van James Cotton dat ze als 15-jarige besliste een gitaar te kopen. Doorheen de jaren 90, ging ze op pad met haar Paisley Telecaster gitaar, en ontwikkelde haar kunde, door het podium te delen met artiesten zoals BB King, Buddy Guy, Lucinda Williams en Tom Petty. Na de terugkeer naar haar geboorteland Canada, won Sue de prestigieuze Juno award voor haar fantastische cd “Love Coming Down”.Ondertussen heeft deze dame 14 cds uit.

Deze band, dat slecht voor één concert naar België komt, zal gegarandeerd de tent op stelten zetten, het ene moment met vlammende blues, het andere moment met ingetogen rauwheid. Niet te missen!!!

Support Act:

ROBBERT FOSSEN BLUESBAND featuring FAT HARRY DORTH
The “ROBBERT FOSSEN BLUESBAND”, betiteld als dè Chicago Blues Band van Nederland, werd in januari 2008 in de top 5 van Nederlandse Blues Bands geplaatst door het Nederlandse blues magazine Block.Hij is geboren in 1969 en begon blues te zingen in de jaren ’80. Weer later begon hij gitaar en harmonica te spelen. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met bluesmuzikanten als John Primer, Tail Dragger, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, T Model Ford, Willie Kent en Magic Slim en zijn band The Teardrops. Robbert is beïnvloed door Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Luther Johnson Jr. en Jerry Portnoy. In november 2012 ‘verving’ Robbert zijn held Magic Slim wegens ziekte; hij deed deze show met Magic Slim’s band, The Teardrops. Robert is op 11 april 2015 tijdens de “Dutch Blues Awards” genomineerd en mocht de award voor “Beste blueszanger van Nederland” in ontvangst nemen.

De nummer 1 bluesman van Nederland, komt op vrijdag 27 november naar de korenbloem te Zingem. Samen met zijn band de “Robbert Fossen Bluesband” zijn ze de ultieme vertegenwoordigers van de Chicagoblues.
INKOM: 15€
Studenten: 8€ (tot 25jaar op vertoon van ID en studentekaart)

More Info: http://bluesnight.webs.com/