Rockin’ Around Turnhout, Belgium… 25-28 March 2016

Poster 2016

Pasen valt vroeg in 2016 en dat betekent dat wij uw aandacht vragen voor Rockin’ Around Turnhout 2016. Even hingen er donkere onweerswolken boven Turnhout’s populairste muziekweekend, maar alle plooien zijn gladgestreken en de wereldbekende rock ‘n’ roll kroegentocht gaat gewoon door, al is “gewoon” een woord dat je niet vaak hoort als het over Rockin’ Around Turnhout gaat. Wereldbekend, inderdaad, want in Amerika kennen ze Turnhout – dankzij Rockin’ Around Turnhout : vraag eender welke Amerikaanse rock ‘n’ roll band wat Turnhout is en ze zullen antwoorden dat ze er graag zouden optreden. Niet verwonderlijk als je weet dat de grootste concurrent van Rockin’ Around Turnhout een rock ‘n’ roll festival in… Las Vegas is !

Turnhout verwacht met Pasen opnieuw een paar duizend bezoekers uit de hele wereld die de binnenstad op metershoge stelten zullen zetten want het door Grasshopper VZW samengesteld programma dat loopt over vier dagen is weer om duimen, vingers en andere lichaamsdelen af te likken met zo maar eventjes 22 bands uit Amerika, Europa, Engeland en het voormalige Oostblok, met uiteraard een pak gevestigde waarden én de meest beloftevolle nieuwkomers in het genre. Enkele van de vele hoogtepunten waar door de aficionados nu al wordt naar uitgekeken zijn ongetwijfeld de sensationele roots sensatie JD McPherson (USA), de eclectische blues van The Goon Mat & Lord Benardo en Turnhout’s eigen wereldberoemde Slipmates. Aan u om de overige te ontdekken !

Voeg daarbij een vintage en retro markt, cd en platenstands, DJs uit Engeland, Frankrijk, Nederland en België, een gratis toegankelijk zondagmiddagprogramma rond de Kuub/de Warande, een auto- en motorshow, een jaren ’50 rommelmarkt, een apart rock ‘n’ roll festival in de Kuub/de Warande en officiële pré- én afterparties, en dit wordt weer een Rockin’

Around Turnhout om niet te missen. Afspraak met Pasen in Turnhout ! Info :

All Info: Grasshopper Int. VZW

www.rockinaroundturnhout.be