SABAM Jazz Awards tijdens Gent Jazz Festival 2016 gaan naar Peter Vermeersch en Bram De Looze


Sabam Jazz Awards 2016 Vermeersch-Delooze

SABAM Jazz Awards tijdens Gent Jazz Festival gaan naar Peter Vermeersch en Bram De Looze

Op 8 juli 2016 werden tijdens Gent Jazz Festival de 7e SABAM Jazz Awards uitgereikt.

Het is een mooie traditie geworden: SABAM heeft een hart voor jazz en onderstreept dat met deze geldprijzen. Hiermee kunnen de winnaars de aankoop van instrumenten, studiotijd, een nieuwe website, videomateriaal financieren. Kortom alles wat hen kan helpen om verdere stappen in hun carrière te zetten.

De SABAM Jazz Award voor Jong Talent en de bijhorende cheque van 5.000 Euro ging naar pianist en componist Bram De Looze. Met deze keuze drukken de juryleden hun waardering uit voor het overweldigende instrumentale talent van de 25-jarige pianist, maar ook voor de muzikale integriteit en de grote en doelgerichte daadkracht waarvan hij op zijn jeugdige leeftijd getuigt. Info: www.bramdelooze.com.

De SABAM Jazz Award ‘Gevestigde Waarde’ was voor Peter Vermeersch. Hij is de veelzijdige klarinettist, componist en orkestleider van Flat Earth Society. Aan deze award is een bedrag van 10.000 Euro verbonden.  Uit het juryrapport: Met deze bekroning drukken de juryleden hun waardering uit voor het duurzame traject en de veelzijdige talenten van de laureaat, en voor zijn grote en blijvende impact op de ontwikkeling van het muzikale landschap. Info: www.fes.be.

Peter Vermeersch vervoegt Kris Defoort, Fred Van Hove, David Linx, Fabrice Alleman, Bart Maris en Laurent Blondiau in het palmares.  Bram De Looze volgt op Janos Bruneel, Seppe Gebruers, Lander Gyselinck, Guillaume Vierset, Igor Gehenot en Antoine Pierre.

De jury bestond uit Rob Leurentop (voorzitter), Toon Van Deuren, Pieter Koten, Mik Torfs en Wim Wabbes.

Gent Jazz Festival loopt nog t/m 16 juli op de Bijlokesite te Gent. Info & tickets: www.gentjazz.com.