Jimmy Burns Band,Dinsdag 07 Maart 2017 Missy Sippy Blues & Roots Club, Gent

Een avond authentieke blues straight from Chicago….

61209b59d1-missy-sippy-club-concerten-2017-affiches-jimmy

De 73-jarige Jimmy Burns is een bluesman die zijn Delta-roots combineert met Rhyhtm & Blues om een unieke eigen sound te creëren. Burns is een charismatische performer met een expressieve, soulvolle stem en daarbij speelt hij een melodieus stukje gitaar. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de jonge Jimmy naar Chicago en daar begon zijn interesse voor muziek. Gedurende de jaren 60 hield Jimmy zich voornamelijk bezig met soul en trad veelvuldig op. Deze optredens verminderden toen hij zijn gezin stichtte in de jaren zeventig. Daarna, met de blues nog diep in zijn ziel, pikte hij de draad weer op en bracht het album “Leaving here walking” uit. Het werd een regelrechte hit en leverde hem verschillende prijzen op. Nationale en internationale tours volgden en Burns speelde in clubs en op talloze festivals in de VS, Europa, Canada en Japan. Een avond met Jimmy Burns Band staat garant voor een soulvolle & rockende blues trip. Hou je van echte authentieke Chicago blues dan mag je de Jimmy Burns Band niet missen!

Tickets: Te koop aan de toog of via www.missy-sippy.be

Een ticket kost 12 euro in voorverkoop (15 euro de avond zelf) en studenten (-26) genieten een een korting van -50% (op vertoon van studentenkaart).

Adres: Klein Turkije 16, 9000 Gent
Telefoon: 09 234 24 88