Tedeschi Trucks Band, Cirque Royal Brussels Donderdag 30 Maart 2017

An Evening With Tedeschi Trucks Band op 30 maart 2017 in het Koninklijk Circus

Het wordt een concert bestaande uit twee delen – met pauze – zonder voorprogramma
Start voorverkoop : op Dinsdag 20 September om 11 uur

ttb_-2017-euro-tour-admat-look-2_1

De vrijheid die Tedeschi Trucks Band voor zichzelf heeft gecreëerd sinds de band in 2010 werd opgericht, kent een hoge prijs en vergt veel toewijding. Het is door dat type vrijheid dat de band samenbleef terwijl ze uitgroeiden tot een groep van meer dan een dozijn muzikanten en crewleden, die al vijf jaar samen op tournee zijn. Intussen wordt hun internationale publiek almaar groter en bouwden ze een muzikale identiteit uit die tot originele, bekroonde opnames heeft geleid.

Net als de andere albums van de band bevat Let Me Get By een aantal muzikale elementen die typerend zijn voor hun sound: een sterke band met Amerikaanse roots music (rock, blues, soul en vooral gospel), een evenwicht tussen vlotte, vloeiende songstructuren en improvisaties op hoog niveau, de spiritueel geladen zang van frontvrouw Susan Tedeschi en het stilistisch zeer gevarieerde spel van gitarist Derek Trucks, met slidegitaar en solo’s die hij zonder plectrum speelt, en met een geluid dat gaat van ruwe distortion tot kronkelende klanken die doen denken aan een Indiase sitar.

tedeschi-trucks-band

Let Me Get By is het derde en meest recente studioalbum van TTB. De tien nieuwe, originele songs getuigen van het harde werk, de vrije geest en de enorme toewijding van het echtpaar Derek Trucks en Susan Tedeschi, hun collega-muzikanten en hun professionele crew, die samen het verhaal van deze band schrijven. Het artwork en zelfs de titel van het album verwijzen naar de onvoorwaardelijke inzet die de kracht vormt achter TTB.

TTB trad voor het eerst op tijdens het Savannah Music Festival op 1 april 2010. Hun debuutalbum Revelator uit 2011 won een Grammy voor beste bluesalbum. In 2013 verscheen de opvolger Made Up Mind. De band timmerde aan de weg door vijf jaar lang onophoudelijk te toeren. Ze speelden met legendes als Eric Clapton, Bob Dylan en Santana en nodigden zelf andere grote namen op het podium uit voor muzikale eerbetonen, bijvoorbeeld tijdens Bonnaroo’s Superjam in 2014 (met onder meer Chaka Khan, Anthony Hamilton en Taj Mahal), en tijdens een tribute aan Joe Cocker onder de noemer Mad Dogs & Englishmen tijdens het Lock’n Festival in Arrington, Virginia in 2015 (met Leon Russell, Rita Coolidge en tal van andere gasten.)

Let Me Get By is het hoogtepunt van een buitengewoon bedrijvig jaar voor TTB. Gitarist en bandleider Trucks vertelt ons dat de muziek op dit album ontstond tijdens tourneerepetities in hun thuisstad Jacksonville, Florida in januari. Alles begon met een geïmproviseerd thema van de toetsenist.

Voor Trucks vormt Let Me Get By een duidelijk bewijs dat de band op het goede spoor zit, en dat we in de toekomst nog meer unieke muziek mogen verwachten van deze grote maar hechte muzikale familie die TTB geworden is.

Adres: Onderrichtsstraat 81, 1000 Brussel
Telefoon: 02 218 20 15

Meer info & Tickets: Koninklijk Circus / Cirque Royal