GREGORY PORTER, Vrijdag 05 Mei 2017 AB, Brussels Belgium

Jazz, soepel en ontroerend, eerste klasse jazz!

100 jaar geleden verscheen de allereerste jazzplaat: The Original Dixieland Jass Band met ‘Livery Stable Blues’. AB zet daarom één jaar lang jazz extra in de kijker. Van hedendaagse klassiekers over muzikale dwarsliggers die zich door jazz laten inspireren tot de jongste volstrekt eigenzinnige jazzgeneratie van eigen bodem.

gregory-porter-flat-cap-518340

Derde keer, meer dan goede keer AB voor deze jazzy rasartiest die met zijn superbe stem en prima muzikanten een fantastisch divers publiek weet aan te trekken.
We zouden nog eens uitgebreid de pers kunnen citeren, maar check best even met wie er al op zijn vorige ABConcerten bij was, of zomer 2016 ook weer op een uitverkocht Cactus Festival!?
U kent hem vooral van die funky remixes van ‘Holding On’ en vooral ‘Liquid Spirit‘? Of u denkt dat dit jazz is? Jawel: het is de meest boeiende, broeierige jazz-aanpak mogelijk. Met als resultaat live-muziek die er zondermeer staat: sierlijk samenspel, superbe solo’s en genieten van elke minuut, elke seconde! Een wonder!

Op ‘Take Me To The Alley‘, zijn vierde cd, ook nu weer op het blakende Blue Note label, is het niet anders:…speelplezier, precisie en passie!

Dit concert kadert ook in zowel de VW Spring Sessions als de ABviering voorjaar 2017 van 100 Jaar Jazz, waarover weldra nog veel meer te vernemen valt!

Adres: AB, Anspachlaan 110, 1000 Brussel
Telefoon: 02 548 24 84
Meer Info & Tickets: AB, Brussel