REVIEW : OTOMACHINE – Polé Polé – Gent

Een OTO Machine concert is niet zomaar een concert, het is een feestje! Als je dan het verzoek krijgt om deze unieke band in beeld te brengen op één van de mooist opgebouwde podia en locaties van het land…dan  puzzel je met plezier nog wat tijd vrij in je agenda.
img_4525-xlOTO Machine speelde vanavond een anderhalf uur durend concert op Polé Polé festival dat, tijdens de Gentse Feesten, zijn stek heeft op de fraaie Graslei in hartje Gent. Is de Graslei op zich al een pittoresk kader, het feit dat het podium over de Leie werd gebouwd maakt het natuurlijk nog wat specialer. En trok het concert me muzikaal al aan, het fotografisch oog werd ook meer dan geprikkeld om deze unieke setting in beeld vast te leggen.
img_4567-xlMaar eerst nog even vertellen dat OTO Machine werd opgericht in 2014 door Frank Deruytter, één van de meest gevraagde Belgische saxofonisten, en top-arrangeurs Lode Mertens en Dieter Limbourg van het befaamde Brussels Jazz Orchestra. Hun signature sound combineert het beste van wat funk, jazz, pop/rock en bigband muziek te bieden heeft en de muzikaal-technische bagage van deze 15-koppige band is onmogelijk onder woorden te brengen…het is enkel te zien, te horen, te ervaren…en vooral te beleven !
img_4271-xlZo ook vanavond waar een volgepakte Graslei werd getrakteerd op een spetterend muzikaal gebeuren waarin je ogen en oren tekort kwam om alles in je op te nemen. Over het hoge spelniveau durf ik zelfs geen verdere uitspraken doen, want je hebt hier écht te doen met muzikanten van internationale klasse en die kwaliteit druipt er vanaf ! Onder leiding van Frank Deruytter kregen we de volgende setlist geserveerd :
1 Bounce
2 OTO-Anthem
3 Real Funk Shit
4 Full Force
5 Hang On
5 The Party
6 This is a song for you
7 Don’t Try
8 Cravin’ for the smell of your fonk
9 funkland
10 La Chasse
11 Wiggle that tail
12 Happy Man
Encore: Give it all up – Play Off
img_4893-xlEn ik kan na vanavond niet anders dan bevestigen dat dit het perfect recept is om er een stomend funkfestijn van te maken. Wie de kans heeft moet zeker één van hun concerten meepikken en check gerust de OTO Machine website of Facebookpagina voor meer info. En zeker als je weet dat er nieuwe opnames op komst zijn !
Line-up:
Frank Deruytter (lead), Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Filip Demeyer, Johan Vandendriesche (saxofoon)
Carlo Mertens, Lode Mertens (trombone)
Ray Bruinsma, Jo Hermans, Carlo Nardozza (trompet)
Bram Raeymakers (drum)
Tom Lodewyckx (gitaar)
Vincent Pierins (bas)
Bert Gielen, Didier Deruytter (toetsen)

img_4936-xlEn tot slot wil ik alle muzikanten, en partners, danken om met  Liveacts Belgium dit concert te mogen bijwonen. Het was een waar voorrecht om deze hechte groep topmuzikanten te mogen vergezellen vanuit de backstage tot op het podium … een écht unieke ervaring !


OTOMACHINE
Polé Polé – Gent
15 juli 2017
Tekst en Fotoalbum – Jo De Boek