SIMON PHILLIPS Protocol IV Dinsdag 28 November 2017, Spirit of 66, Verviers (B)

Simon’s sympathy to the various styles of music and his interest in sound and arrangements will always drive him to expand his career….

Simon Phillips (Londen, 6 februari 1957) is een Brits drummer en muziekproducent, die heeft gewerkt met onder andere The Who, Jeff Beck, 10cc, Roxy Music, Mick Jagger, Toto, Ph.D. en Mike Oldfield; ook deed hij mee op de soundtrack van The Lion King.

b224ca22d192feb06245a327468d881c

Na het overlijden van Jeffrey Porcaro in 1992 was Phillips gevraagd om Toto te ondersteunen tijdens hun “Kingdom of Desire World Tour”. Phillips had maar enkele weken de tijd om alle nummers door te nemen en met Toto te repeteren. Toch werd de tournee een succes. Later vroeg de band hem een vaste plaats in de groep in te nemen, waarna in 1995 Phillips’ eerste Toto-album verscheen: Tambu. Na de studio van Sheila E. overgenomen te hebben, nam hij daar deels het Toto-album Falling in Between op. (De studio draagt nu de naam Phantom Recordings.) Phillips toerde ondertussen nog steeds volop met Toto en 2006 stond in het teken van Toto’s nieuwe album Falling in Between.

maxresdefault

Simon Phillips is by far one of the world’s most renowned and respected drummers, whose style not only reflects his technical gift but also his distinct musical sensibility. Whether it is Rock, Fusion or Jazz, Simon applies the same precision and intensity to his drumming, which is never lacking in emotion and feel.

More info & Tickets: Spirit of 66

Adres: Place du Martyr 16, 4800 Verviers
Telefoon: 087 35 24 24