Joan Baez Maandag 21 Mei 2017, Bozar, Brussels (B)

Bozar, Brussel
Verkoop vanaf vrijdag 10 november 2017 om 10u via bozar.be
Op 21 mei 2018 krijgen we in de statige BOZAR de kans om een avond door te brengen in het gezelschap van Joan Baez. In het kader van haar ‘laatste grote tournee’ zal deze legendarische Amerikaanse folkzangeres en activiste grasduinen in haar versie van het grote Amerikaanse Liedboek.

Joan Baez boeit haar trouwe publiek al bijna 60 jaar lang -ze debuteerde live in 1958- met een mengeling van folk, rock, pop, country en gospel. Hoewel ze zelf een begenadigd songschrijver (‘Sweet Sir Galahad’ en ‘Diamond & Rust’) en arrangeur (‘The Lily Of The West’, ‘Willie Moore’) is, werd ze vooral bekend door de unieke interpretatie van andermans werk. Zo werden haar versies van ‘There But for Fortune’ (Phil Ochs) en ‘The Night They Drove Old Dixie Down’ (The Band) commerciële hits en associëren fans haar met nummers als ‘Farewell, Angelina’, ‘Love Is Just a Four-Letter Word’, ‘Joe Hill’ en ‘We shall Overcome’.

Geen enkel heilig huisje wordt bij het coveren gespaard. Songs van The Beatles, Jackson Browne, Leonard Cohen, Bob Dylan, Woody Guthrie, The Rolling Stones, Pete Seeger, Paul Simon, Tom Waits, Elvis Costello en Stevie Wonder worden door Baez op unieke wijze vertolkt. Ook jongere songschrijvers (Ryan Adams, Josh Ritter, Steve Earle en Natalie Merchant) vallen bij haar in de smaak.

Joan blijft naast een levend billboard voor het oeuvre van Bob Dylan, ook zeer geëngageerd op het vlak van de milieu-, burger- en mensenrechten. Ze is één van de laatste actieve protestzangers en vult (bijna) op haar eentje de leemte in die artiesten als Woody Guthrie, Pete Seeger en Richie Havens na hun dood achterlieten. Tijdens haar optredens wordt Baez nooit demagogisch. Gewapend met haar poëtische kracht en uniek stemgeluid, gunt ze haar publiek een blik op een betere wereld.

2018 staat voor Baez niet alleen in het teken van haar laatste formele tournee. In februari verschijnt ook haar nieuwe plaat met Joe Henry als producer.

“While 2018 will be my last year of formal extended touring, I’m looking forward to being on the road with a beautiful new album about which I am truly proud.  I welcome the opportunity to share this new music as well as longtime favorites with my audiences around the world.”

Op 21 mei 2018 neemt Joan Baez afscheid in de Bozar. De voorverkoop start op vrijdag 10 november om 10u via greenhousetalent.be. “Don’t think twice, it’s all right”!