Italiaanse legende PAOLO CONTE eerste naam Gent Jazz Festival 2018 

It’s wonderful, it’s wonderful: op vrijdag 6 juli siert niemand minder dan Paolo Conte de affiche van Gent Jazz Festival 2018. De 17de festivaleditie loopt van 29 juni t.e.m. 8 juli 2018 op de feeërieke Bijlokesite in Gent. Met zijn 80 lentes slaagt de melancholische muzikant met de doorrookte stem er steevast in zijn publiek te ontroeren met een verrassende mengeling van stijlen. Jazz blijft echter Contes eerste liefde. De algemene ticketverkoop gaat van start op vrijdag 8 december om 10u.

Eindelijk terug in België

Na uitverkochte passages op Jazz Middelheim, maar ook in Brussel en Luik kiest Paolo Conte na 4 jaar afwezigheid op de Belgische scene exclusief Gent Jazz Festival uit om zijn rijk oeuvre te brengen. Rolling Stone en de New York Times bestempelden de compilatie ‘Best of Paolo Conte’ ooit als album van het jaar. Zijn puur instrumentale en meer experimentele album uit 2016, ‘Amazing Game’, leverde hem dan weer concerten op in de gloednieuwe filharmoniegebouwen in Parijs en Hamburg. Gent Jazz Festival 2018 wordt een uitzonderlijke kans om de Italiaanse virtuoos in België nog eens live mee te maken!

 Advocaat overdag, jazzmuzikant ‘s nachts

Paolo Contes populariteit als zanger en pianist kende nochtans een late start. Na zijn dagtaak als advocaat speelde hij in jazzbands en schreef hij liedjes die artiesten zoals Johnny Hallyday en Shirley Bassey vertolkten. In 1979 werd ‘Un Gelato al Limon’ een grote hit. De wereldwijde doorbraak kwam met het nummer ‘Max’ in 1987. De release van de bijhorende CD ‘Aguaplano’ ging hand in hand met twee optredens in de legendarische Blue Note Club in New York. Dat Conte een artiest is die zichzelf blijft uitdagen, bewijst zijn eredoctoraat in Hedendaagse Muziektalen dat de Universiteit van Parma hem afgelopen november uitreikte.

Gent Jazz Festival onder de kerstboom

Naast tickets voor deze eerste hoogdag, zijn vanaf 8 december opnieuw Gent Jazz Festival cadeaubonnen te koop. Geen teleurgestelde gezichten meer tijdens het uitpakken van de geschenken, de gelukkige ontvanger kan zijn cadeaubon inruilen voor tickets, drankbonnen en/of merchandising naar keuze. Bovendien zorgt Gent Jazz Festival voor een eindejaarsperiode zonder Jingle Bells: hun muziekspecialisten stelden een afspeellijst samen die de sfeer aan de kersttafel optimaal zal weten te houden. Een trend die zich doorheen het jaar zal herhalen voor meerdere gelegenheden: https://open.spotify.com/user/gentjazzfestival

Meer namen voor Gent Jazz Festival 2018 worden later bekend gemaakt.

Paolo Conte (c) Dino Buffagni

 Praktische informatie

Paolo Conte, meer namen TBC

Vrijdag 6 juli 2018

VVK tickets & cadeaubonnen: vrijdag 8 december 2017 via www.gentjazz.com of in een FNAC-filiaal

Volg Gent Jazz Festival (@gentjazzfestival) op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube & Spotify #gentjazz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s