De 25ste editie van ROCK ZOTTEGEM wordt een echte knaller…!

De 25ste editie van ROCK ZOTTEGEM wordt een echte knaller. Naast The Offspring, Lost Frequencies, Kaiser Chiefs, Millionaire, Lil’ Kleine en JeBroer zakken ook The Jesus And Mary Chain, Coely, Levellers, Fischer-Z, Arno, Fleddy Melculy en Sons af naar Zottegem. ROCK ZOTTEGEM gaat dit jaar door op vrijdag 29, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Voor tickets kan je terecht op www.rock-zottegem.be

32859259_10155262411041143_1635073326369996800_n.png

Organisator Kurt De Loor kijkt enthousiast uit naar de 25ste editie van zijn festival. “We zijn er opnieuw in geslaagd om een zeer sterke affiche uit te bouwen. We hebben mooie internationale namen, maar ook heel wat muzikaal talent van eigen bodem. Het kan niet anders, dit wordt een topeditie!”

Levellers en Fischer-Z op vrijdag 29 juni

Op vrijdag 29 juni krijgen Lost Frequencies, Kaiser Chiefs, Lil’ Kleine en JeBroer het muzikale gezelschap van Levellers, folkrock gemixt met punk en een knaller van een livereputatie. Met klassiekers als ‘Liberty’ en ‘One Way Of Life’ is één ding alvast zeker: Levellers staan garant voor een vet feestje op de Zottegemse festivalweide. Een verjaardagsfeestje overigens, Levellers vieren dit jaar hun 30-jarig rockbestaan en dat doen ze tijdens hun enige festivalshow in ons land in Zottegem. Ook aanwezig op vrijdag op ROCK ZOTTEGEM: de legendarische Britse art-pop/newwave band rond oprichter en frontman, John Watts: Fischer-Z.

IMG_0083

The Jesus And Mary Chain, Coely, Arno, Fleddy Melculy en Sons op zaterdag 30 juni

Read my lips. Zaterdag 30 juni 2018 wordt memorabel! Naast The Offspring en Millionaire verwelkomt ROCK ZOTTEGEM ook de Schotse alternatieve rockband The Jesus And Mary Chain voor een ongetwijfeld memorabel concert op Zottegemse bodem. Het enige concert van de band dit jaar in ons land. Ook het Antwerpse hiphopwonder met Congolese roots en ijzersterke livereputatie, Coely, is van de partij. Ze krijgt het gezelschap van de Oostendse rockgod Arno, de mannen van de geniale metalband Fleddy Melculy en de revelatie van de Nieuwe Lichting 2018, Sons. Met dit mooie lijstje namen is de affiche van de Crazy Main, het hoofdpodium van ROCK ZOTTEGEM, nu helemaal rond.

IMG_0518

Rock Zottegem is een jaarlijks rock & dance festival en werd voor het eerst in 1994 georganiseerd. Het festival gaat door op de terreinen van de Bevegemse Vijvers.

De voorverkoop zal starten op donderdag 8 februari.

Festivalliefhebbers kunnen zich dit jaar opnieuw opmaken voor drie dagen ROCK ZOTTEGEM. Net zoals vorig jaar organiseert ROCK ZOTTEGEM immers opnieuw ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY op zondag 1 juli. Met knal optredens van Clouseau en De Kreuners hoopt ROCK ZOTTEGEM alvast een breed publiek warm te maken voor een bezoekje op zondag. “De eerste editie van ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY vorig jaar was een schot in de roos en toen we de kans kregen om Clouseau en De Kreuners te boeken hebben we geen seconde getwijfeld. Het wordt ongetwijfeld een fantastische zondag,” laat organisator Kurt De Loor weten.

Vrijdag 29 juni @ Crazy Main Stage

JEBROER

 Jebroer-1200-1200x775

In 2010 bracht de Nederlandse rapper Tim Kimman, beter bekend onder de artiestennaam Jebroer, zijn debuutsingle ‘Btj vliegen tog’ uit. Enkele singles bereikten moeiteloos de Top 100. Het meest succesvolle was ‘Nooit Meer Slapen’, een samenwerking met Yellow Claw en Ronnie Flex. De echte doorbraak in ons land kwam er met de controversiële hitsingle ‘Kind van de Duivel. De videoclip haalde op YouTube meer dan 17 miljoen views. Rad van tong, de eerlijkheid zelve en een dijk van een livereputatie. Niet te missen dus!

LIL’ KLEINE

18_a7_lilkleine

Lil’ Klein is hot! Een muzikale rollercoaster en een visueel spektakel zijn de kenmerken van de Nederlandse rapper. Amper twee jaar geleden, op zijn twintigste, brak hij samen met college-rapper Ronnie Flex door in Nederland en België met hun megahit ‘Drank & Drugs’.

Eind mei 2017 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Alleen’ uit. Hij laat er zich van een meer persoonlijke en gevoelige kant zien, al blijft hij natuurlijk trouw aan zijn eigenste zelf: een vet Amsterdams accent en directe, stoere lyrics. Het album raasde doorheen de hitlijsten. Zo staat het nummer ‘Krantenwijk’ wekenlang in de Ultratop en behoort het tot de meest populaire nummers van het moment op iTunes en Spotify. Met maar liefst 130 miljoen streams is hij trouwens de meest beluisterde Nederlandse artiest op Spotify ooit. Wie heeft er zin in een vet feestje op ROCK ZOTTEGEM? Lil’ Kleine is our man!

LOST FREQUENCIES

 Lost-Frequencies-1-1-1-660x330

De Belgische producer Felix de Laet maakt al remixes vanaf het moment dat hij zijn eerste laptop in handen had. Inmiddels rangeren de producties van de veelzijdige dj van deep house tot trap tot dansbare pop.

In 2014 remixte De Laet de single ‘Are You With Me’ van de Amerikaanse zanger Easton Corbin. Het nummer duikelde de Ultratop binnen in november 2014. Drie weken later prijkte het nummer op de eerste plaats in Vlaanderen. Vlaanderen bleek echter al snel te klein en de veroveringstocht ging verder en het werd nummer één in Zwitserland, Duistland, Oostenrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Spanje, Frankrijk, Zweden en Denemarken scoorde het nummer in de hitlijsten. Met het nummer ‘Are You With Me’ stond Lost Frequencies touwens als eerste Belg ooit op nummer één in de Britse hitlijst. En alsof de wereld nog niet diep genoeg aan de hielen van Lost Frequencies ligt: na het wereldwijde succes met hits als ‘Crazy’ en ‘Are You With Me’ heeft de 24-jarige dj nu een eigen label opgericht en staat zijn Spotify-teller op meer dan één miljard streams. Geen Belg deed het hem voor! Maar niets beter dan een live performance natuurlijk! Deze festivalzomer kan je Lost Frequencies slechts drie keer in ons land aan het werk zien! Eén adres: ROCK ZOTTEGEM op vrijdag 29 juni!

KAISER CHIEFS

Kaiser-Chiefs-Tickets

De Britse indierockband Kaiser Chiefs bestaan uit zanger Ricky Wilson, gitarist Andrew –Whitey- White, bassist Simon Rix, toetsenist Nick –Peanut- Baines, en drummer Nick Hodgons. De band werd in 2003 opgericht in het Engelse Leeds, maar de bandgeschiedenis gaat eigenlijk verder terug. Simon, Nick en Peanut kennen elkaar al sinds ze elf jaar oud zijn en hebben samen in een paar bands gespeeld Het einddoel van Kaiser Chiefs was simpel: optreden op het Leeds Festival. Tja, eerst Leeds, daarna de rest van de wereld dus!

De band is genoemd naar de Zuid-Afrikaanse voetbalclub Kaizer Chiefs. De eerste single, ‘Oh My God’, wordt opgenomen in Nicks slaapkamer, maar schopte het toch mooi tot de 66ste plaats in de Britse hitlijsten. De single ‘I Predict A Riot’ klom verder op in de hitlijsten en bezorgde de band een uitnodiging voor de NME Awards Tour 2005. Ook in de VS krijgen ze lucht van het Britse kwintet en de Kaiser Chiefs tekent uiteindelijk bij Universal om haar debuutalbum ‘Employment’ uit te brengen. Het werd platina op drie weken.

Het tweede album ‘Yours Truyly, Angry Mob’ en de hitsingle ‘Ruby’ verschenen in 2007 en waren een schot in de roos. Het is begin 2008 als de band weer de studio induikt. Het derde album ‘Off With Their Heads’ verschijnt in oktober van dat jaar. In 2011 was het tijd voor hun 4de album ‘The Future is Medieval’ met o.a. de single Little Shocks. Op 6 maart 2012 verschijnt het album ‘Start The Revolution Without Me’. In december van dat jaar verlaat drummer Nick de groep. Op 2014 komt de plaat ‘Education, Education, Education and War’ uit en gaat de band opnieuw op tour. De plaat biedt het vertrouwde recept: stadionrock met een cynische ondertoon, en een vleugje café-gevecht. De band heeft een fantastische live-reputatie! Niet te missen op vrijdag 29 juni op ROCK ZOTTEGEM 2018.

Zaterdag 30 juni @ Crazy Main Stage

THE OFFSPRING

download

De Amerikaanse punkrockband werd opgericht in 1984. Nadat Greg en Dexter de toegang tot het concert van Social Distortion werd geweigerd beslisten de twee om zelf een band op poten te zetten. Na enkele interne wissels en enkele naamswijzigingen kreeg de groep in 1986 zijn definitieve bandnaam ‘The Offspring’ mee.

De echte wereldwijde doorbraak komt er in februari 1994 wanneer de single ‘Come Out and Play’ van hun derde album ‘Smash’ dankzij MTV een wereldwijde hit wordt. De jeugd werpt zich massaal op de complexloze punk met ska- en rockelementen en de meebrulbare teksten van de band. Ook de singles ‘Self Esteem’ en ‘Gotta Get Away’ vinden hun weg in de hitlijsten. In 1998 is het opnieuw raak. The Offspring brengt hun vijfde album uit, ‘Americana’. Het wordt een verzamelplaat voor wat later uitgroeide tot een paar echte punkklassiekers. Wie ging niet uit de bol op ‘Pretty Fly’ (dat het tot nummer één schopte, ‘Why Don’t You Get a Job’, ‘The Kids Aren’t Allright’ en ‘She Got Issues’? Dat doen we nog eens lekker over op zaterdag 30 juni op onze Crazy Main op ROCK ZOTTEGEM!

 MILLIONAIRE

Millionaire - Sciencing

Na zijn avonturen bij Evil Superstars en dEUS vormde Tim Vanhamel Millionaire. Net zeventien jaar geleden verscheen Millionaire’s debuutalbum ‘Outside the Simian Flock’, waarop vier jaar later het door Josh Homme geproducete ‘Paradisiac’ volgde. De band werd gelauwerd door onder meer Foo Fighters, Muse en Eagels Of Death Metal.

Twaalf jaar later brengt Tim Vanhamel de band opnieuw tot leven met ‘Sciencing’. Het album kent een enorm klankenpalet dat zich uit in veel power, strakke ritmes en een spirituele gitaren.

De pers reageert alvast lovend: ‘In het laboratiorium van Sciencing hoor je voodooblues borrelen, net als jazz, mesjogge gospel, knettergekke funk, sixtiepop en –effe terug op adem komen- trippy seventiessoul die Curtis Mayfield vast superfly had gevonden.’ (De Morgen)

‘We hebben er lang op moeten wachten, maar ‘Sciencing’ is très Millionaire geworden, de noemer waaronder we Tim Vanhamel veruit het liefst bezig horen.’ (HUMO)

They are back! Reden te meer dus om op zaterdag 30 juni af te zakken naar het hart van de Vlaamse Ardennen!

Zondag 01 July 2018

 

 Net als vorig jaar zal ROCK ZOTTEGEM geen twee maar drie dagen duren. Op zondag 1 juli wordt ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY georganiseerd. Met topnamen als Clouseau en De Kreuners belooft het alvast een schot in de roost te worden. Organisator Kurt De Loor kijkt alvast reikhalzend uit naar het begin van de festivalzomer. “Deze kans konden we niet laten liggen. We willen mensen echt een unieke muzikale beleving bieden, drie dagen lang. Met toppers uit eigen land Clouseau en De Kreuners mikken we op een breed publiek. Het wordt ongetwijfeld meezingen van begin tot einde.”

clouseau301

Ook Clouseau zal uit hun 30-jarig hitrepertoire tappen in Zottegem.  Na een compleet uitverkochte theatertour en op algemene vraag van duizenden fans, gaat Clouseau overstag en worden deze zomer een heel beperkt aantal festivaloptredens gepland.  Slechts 3 Belgische festivals gaan dit genoegen hebben. Waaronder dus ROCK ZOTTEGEM op zondag 1 juli!  Het wordt dus uitkijken naar ‘Anne’, ‘Brandweer’, ‘Domino’, ‘Daar gaat ze’, ‘Swentibold’ en nog zoveel andere hits.

115027-de-kreuners-zijn-terug-met-nieuwe-single-viktoria-12001212

Voor Walter Grootaers was het ‘een geval van Grote Goesting’. Walter: ‘We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was, en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiekot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op, en vooral: het was weer heel plezant.’  In 2012 ontvingen De Kreuners tijdens de uitreiking van de MIA’s de Life Achievement Award voor hun verdienste voor de Vlaamse populaire muziek.  ‘Alle Zottegemnaren die er toen bij waren herinneren zich ongetwijfeld het legendarische optreden begin de jaren ’90 van De Kreuners aan café James’ zegt Kurt De Loor.  ‘Verwacht op ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY een Kreuners-optreden met grote hits als ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Zij Heeft Stijl’, ‘Verliefd op Chris Lomme’, maar ook een fijne greep uit onbekender werk.’

ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY gaat door op zondag 1 juli. Tickets kosten 35 euro, vroege vogels die een ticket kopen voor 1 maart betalen slechts 30 euro. Wie voor meer comfort kiest, kan gaan voor de Terrastickets van ‘ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY’. Deze kosten 55 euro; daarvoor kan je genieten van de optredens vanop de eerste rijen en het sfeervolle Terras op de festivalweide.


Tickets 

Tickets zijn verkrijgbaar op www.rock-zottegem.be. Dagtickets kosten 45 euro en voor een combiticket voor vrijdag en zaterdag tel je 85 euro neer. Ook drankbonnetjes en campingtickets kunnen voordelig online aangekocht worden, zo vermijd je wachtrijen en kan je zonder oponthoud los gaan op de tonen van The Offspring.

ROCK ZOTTEGEM 2018 gaat door op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018. Op zondag 1 juli 2018 gaat voor de tweede keer ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY door. Met kleppers als Clouseau en De Kreuners wordt dat een absolute voltreffer voor een breed publiek. Een ticket voor ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY kost 35 euro. Voor de volledige line-up, tickets en meer info, kan je terecht op www.rock-zottegem.be

Tickets zijn vanaf vandaag te verkrijgen op www.rock-zottegem.be.