(GE)VARENWINKEL FESTIVAL, 23, 24 en 25 augustus 2018….

Op een druilerige donderdagavond aan de toog van café De Krol werd tussen pot en pint besloten om in het gehucht Varenwinkel (Herselt) een festival op te richten. De vzw “(Ge)Varenwinkel-City” kreeg gestalte en onder impuls van de plaatselijke “Blues Doctor” werd besloten de eventuele winst aan een goed doel te schenken. Enkele bevriende bands sprongen meteen mee op de kar en de 1ste editie van het (Ge)varenwinkel blues & roots festival was een feit.

gevarenwinkelfestivalKlein

 

Dankzij de steun van sponsors, de inzet van onze talrijke medewerkers en een flinke dosis kwalitatief hoogstaande muziek is het evenement de jongste jaren uitgegroeid tot hét gezelligste muziekfestival van de regio. Na 10 jaar nam het oude bestuur ontslag en werd er een nieuwe vzw ((Ge) Varenwinkel) opgericht. Deze vzw bestaat uit een aantal leden van de oude vzw en uit vele nieuwe enthousiaste medewerkers. Dit jaar zijn we toe aan onze 21ste editie.


BANDS

Greenwood

Greenwood

Kris Kirri Valvekens, Zen en Luc Canters, Marco Rosso, Herman Cambré

“Met de legendarische Peter Green op kop vormde Fleetwood Mac niet zomaar een bluesband. Met hun unieke 3-gitaren-geluid: Green, Jeremy Spencer en Danny Kirwan, en de oer-ritmesectie Mick Fleetwood en John Mcvie was “The Mac” dé Britse sensatie op het bluesfront. Greenwood zet de beste nummers uit die Britse periode als een dijk van steengoede nummers neer. Een topper die je niet kan missen!”

www.kirrimusic.be/greenwood/


Dan Baird and Homemade Sin

Dan Baird and Homemade Sin

Dan Baird, Mauro Magellan, Warner E. Hodges, Micke Nilsson

De Georgia Satellites waren een van de meest woeste bands uit de jaren 80. Wat hen van de andere 100.000 bands onderscheidde die hun versterkers tot elf aanzwengelden, was dat hun wilde riffs en geteisterde kreten afkomstig waren van een band die vanaf het begin zijn plaats in de rocktraditie vond én dat in hun muziek ook bewees. Laat uit die band nu Dan Baird and Homemade Sin gegroeid zijn…

www.danbairdandhomemadesin.net


Devon Allman Project feat. Duane Betts

 

Devon Allman Project feat. Duane Betts

Devon Allman, Duane Betts

Ook al is Devon Allman de zoon van Gregg Allman, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw in The Allman Brothers Band speelde, toch liet hij zich in zijn jeugd niet door zijn vader muzikaal beïnvloeden. Hij probeerde namelijk verschillende muziekstijlen uit, echter belandde hij uiteindelijk bij de blues- en rockmuziek. uane Betts is dan weer de zoon van Dickey Betts, die als guitarist bij The Allman Brothers aan de slag was. Waren hun papa’s beter of niet? Ontdek het zelf.

www.devonallmanproject.com


Josh Hoyer & Soul Colossal

 

Josh Hoyer & Soul Colossal

Josh Hoyer

Josh Hoyer – die vorig jaar nog aan de Amerikaanse The Voice mee deed, maar sneuvelde in de Battles – komt met zijn soul, r&b én funk-band naar Herselt. Die jonge formatie, met nog maar zes jaar op de teller, kan al op heel wat concertervaring terug kijken. Beluister de live opnames op Live! Ancienne Belgique uit 2017 maar eens. Je bent zo verkocht!

www.joshhoyer.com


Ben Miller Band

 

Ben Miller Band

Ben Miller Band

Zeg niet zomaar band tegen de Ben Miller Band. Die Amerikaanse groep herbergt bijvoorbeeld Scott Leeper, de bassist die bas op een waskuip met één snaar speelt. Of Rachel Ammons durft al wel eens op een elektrische cactus spelen. Maar bovenal brengen ze een verbluffende combinatie van folk, blues, bluegrass en country. Met nog maar vier albums op de teller stellen ze eind augustus op ons festival hun nieuwste telg Choke Cherry Tree voor.

www.benmillerband.com


Hayseed Dixie

 

Hayseed Dixie

Hayseed Dixie

Waar een cruise van de kusten van Florida naar Portugal al niet toe kan leiden. John Wheeler (Barley Scotch) en Mike Daly (Wilson Cook) richtten in een zatte bui Hayseed Dixie op. Je hoort doorheen hun werk een lijn van de hillbilly-stijl en bluegrass. Ze zijn een buitenbeentje in het muzieklandschap. Zo deden ze Finse songs en zelfs een cover van Rammsteins Mein Teil – jawel, in het Duits.

www.hayseed-dixie.com


Robert Finley

 

Robert Finley

Robert Finley

Robert Finley is een mooi voorbeeld van een ongehoorzaam kind. En of we daar blij mee zijn? Zeker! Op 11 jaar kreeg de kleinde Robert van zijn vader geld om nieuwe schoenen te kopen. En wat deed de snoodaard? Hij kocht er een guitaar mee! Op 17 jaar stuurde het leger hem naar Duitsland als helicoptertechnicus. Toevallig had het leger daar een bandje dat zonder een guitarist zat… Samen toerden ze door Europa tot het einde van zijn legerdienst in ons continent.

www.robertfinleymusic.com


Kräkers

 

Kräkers

Kräkers

Kräkers zijn 5 “old-school” rockers die zich specialiseren in een Nederlandstalig repertoire. Klassiekers uit de tijd van onze ouders, maar ook uit onze jeugd. Kleinkunst, Nederlandstalige pop, kortom “verstaanbaar werk” van onder andere Will Tura, Louis Neefs, Johan Verminnen, Boudewijn de Groot, Raymond van het Groenewoud,… De songs blijven te allen tijde herken- en meezingbaar, maar worden afgekruid met meer gitaar en punch!

www.krakers.be


Ed De Smul & Band

 

Ed De Smul & Band

Ed De Smul & Band

De meesten kennen Ed De Smul als harmonica speler en frontman van de bluesband Ed And The Gators. Maar deze keer graaft Ed dieper in zijn verleden en gaat hij terug naar het punt waar het allemaal begon. Folk, Country, Americana, Blues waren de beginselen van een nieuwe wereld die Ed op jonge leeftijd heeft ontdekt .

www.eddesmul.be


Nico Duportal & his Rythm Dudes

 

Nico Duportal & his Rythm Dudes

Nico Duportal & his Rythm Dudes

Zanger en gitarist Nico Duportal kan je het best omschrijven als stevige rock en gevoelige blues. Op enkele jaren tijd is de muzikant tot een vaste waarde binnen Europa uitgegroeid. Met zijn Rhythm Dudes brengt hij onder andere zijn werk van laatste plaat, A boire et ´ manger ´ Saint-Germain-Des-Prés.

www.nicoduportal.com


Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Adres: Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt

Meer Info & Tickets: (Ge)Varenwinkel