BLUES PEER: 17 – 18 & 19 Juli 2020

Blues Peer is al drie decennia lang een vaste afspraak in de festivalkalender. Het festival is sinds 1985 steeds trouw gebleven aan zijn roots: de liefde voor muziek, de ongedwongen sfeer en de gezellige Limburgse gastvrijheid. Niet voor niets zakten in de loop der jaren vele grote namen uit de Rhythm ‘n Blues af naar de festivalweide in Peer.


SPRING TICKETS BESCHIKBAAR

De lente is in het land! Hoog tijd om de SPRING-tickets te lanceren! Vanaf nu zijn alle tickets beschikbaar aan een lente-tarief.

 • Combi Weekend [spring] : €165,00
 • Combi Weekend – backstage [spring] : €280,00
 • Vrijdag [spring] : €25,00
 • Zaterdag [spring] : €90,00
 • Zaterdag – backstage [spring] : €165,00
 • Zondag [spring] : €90,00
 • Zondag – backstage [spring] : €165,00
 • 10 Bluestickets [spring] : €27,50
 • 20 Bluestickets [spring] : €53,90
 • 40 Bluestickets [spring] : €107,00
 • 80 Bluestickets [spring] : €212,00
 • Parking [spring] : €11,00
 • Camping [spring] : €11,00

Koop hier je tickets!GEORGE THOROGOOD and The Destroyers USA

shqn_georgethorogood--2

George Thorogood [USA] komt naar Peer! De legendarische en onverschrokken Amerikaanse bluesman staat al vijfenveertig jaar op de planken maar is nog steeds zo dartel als een jonge hond.

De uit Delaware afkomstige Thorogood is niets minder dan een levende legende. Sinds 1975 verkocht hij vijftien miljoen albums en speelde meer dan 8000 keer live. Met zestien studio-albums waaronder ‘Bad to the Bone’ (1982), ‘Born to Be Bad’ (1988) en ‘Ride ‘Til I Die’ (2003) brengt hij onversneden rock ’n roll, heet genoeg om de poolkappen te doen smelten. Zijn ‘Greatest Hits: 30 Years of Rock’ prijkte maar liefst zestig weken in de bluescharts.

”We’ll always be the baddest band in the land. Expect our best on this tour, because that’s what you’re gonna get!” aldus George Thorogood. U bent gewaarschuwd.

George Thorogood en zijn onafscheidelijke Destroyers landen met hun “Good To Be Bad Tour: 45 Years Of Rock”, op zaterdag 18 juli op Blues Peer


ALBERT CUMMINGS (USA)

shqn_albertcummings

Albert Cummings werkte samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan en deelde het podium met B.B. King, Johnny Winter en Buddy Guy. Rondje namedropping om het muzikaal soortelijk gewicht van Albert Cummings te schetsen.

Deze gitaarlegende in wording schrijft, speelt en zingt al twintig jaar lang de blues zoals geen ander dat kan. Zijn muziek wordt het best live geserveerd, met een enthousiast publiek en een killin’ band, en dat is precies wat deze Amerikaan komt doen op Blues Peer. “Believe”, zijn nieuwste worp, ligt in de rekken op 14 februari en belooft een warme mix van blues, country en rock ’n roll. Het water loopt ons reeds in de mond.


CHRISTONE “KINGFISH” INGRAM (USA)

shqn_kingfish

In elke generatie komt er wel eens een bluesartiest voorbij die ons onderdompelt in de beste bluestraditie en het genre op zijn grondvesten doet daveren. Christone Ingram werd geboren in de Mississippi Delta met de gave van een uitzonderlijk gitaarspel. Deze 20-jarige gitarist, vocalist en songwriter is een ‘lijvige’ verschijning en maakte naam en faam in de Mississippi bluesscene.

Hij klinkt als de helden die hij als tiener aanbad: B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy. Dit levend fenomeen ontdekte al op zeer jonge leeftijd zijn roots. De muziek van de zwarte slaven liet hem nooit meer los. Hoe dieper hij in de blues graaft, hoe gevarieerder die wordt. Met beide ogen op de toekomst en de klassieke blues in zijn bloed, is Ingram klaar om de muziekwereld te veroveren, getuige zijn debuutalbum, ‘KINGFISH’, een plaat vol met doordringende gitaren en hese, gepassioneerde zang.

Samengevat: een stokoude ziel in een nieuwerwets lichaam.


SAMANTHA FISH (USA)

shqn_samanthafish--2

Samantha Fish is allesbehalve conventioneel. Ze vermengt rauwe blues met aanverwante genres, is extravagant en eigengereid, maar honderd procent zichzelf. Met haar gitaarspel scoort ze big time bij bluesfans over de hele wereld.

In 2019 won Samantha Fish de felbegeerde Blues Foundation Award waar ze het onder meer opnam tegen Beth Hart. De pers is vol lof: ‘een imposante bluesgitarist met een krachtige stem; een van de meest veelbelovende jonge talenten binnen de blues-scene’ (New York Times). Deze guitar-slinging diva uit Kansas doorloopt ondertussen een opvallend parcours.

Op haar zesde album, ‘Kill Or Be Kind’, komt de boodschap recht uit haar hart, net zoals bij de oude blues. Een must voor liefhebbers van Bonnie Raitt, Joanne Shaw Taylor en Imelda May


LARKIN POE (USA)

shqn_larkinpoe--1

Rebecca en Megan Lovell, twee zussen uit Atlanta met een zwak voor Amerikaanse roots- en soulmuziek, maken onder de naam LARKIN POE zompige Southern blues die ze fijntjes larderen met pop- en hiphopinvloeden. Het begrip “bloodharmony” is hier zeker aan de orde. Voeg daarbij de vette gitaarriffs en je begrijpt waarom Elvis Costello zich als fan outte.

De zusjes deelden het podium met onder meer ZZ Top en Bob Seger. Hun laatste album ‘Venon & Faith’ kreeg een Grammy-nominatie voor Best Contemporary Blues Album. De pers bestempelt Larkin Poe als twee outlaws in een traditioneel genre. Wij zijn bijzonder blij ze op ons 36ste festivalweekend te mogen verwelkomen!


DANNY BRYANT (UK)

shqn_dannybryant--2

De Britse bluesgitarist Danny Bryant stak al op zijn vijftiende zijn hoofd boven het blues-maaiveld uit. Hij wordt genoemd als een van de beste bluesgitaristen van zijn generatie en is een protegé van Walter Trout. Classic Rock Magazine omschreef hem als ‘National Blues Treasure’. Hij deelde het podium met Jeff Beck, Joe Cocker, Kenny Wayne Shepherd en Joe Bonamassa.

Zijn elfde album ‘Means of Escape’ is opgenomen in Nashville en gemasterd in de Abbey Road Studios in London. Het is een uitstekend bluesrock-album vol snoeihard gitaarwerk.

Bryant zal ons in Peer trakteren op intens gitaarspel, traditionele bluesballads en rafelige bluesrock. Feest voor de liefhebbers van subliem gitaarwerk.


THE LACHY DOLEY BAND (AUS)

shqn_lachydoley--2

De Australiër Lachy Doley wordt de Jimi Hendrix van het Hammond-orgel genoemd en is tegenwoordig een van de meest gevierde ‘blues soul rock’ orgelspelers ter wereld. Doley is een verduveld vaardige virtuoos die de meest ongelooflijke klanken uit zijn orgel tovert: van gierende gitaargeluiden tot denderende riffs.

Deze vurige Aussie wordt door grootheden als Bootsy Collins, Glenn Hughs en Jimmy Barnes de hemel in geprezen. Samen met zijn ritmesectie die bestaat uit powerdrummer Jackie Barnes en bassist Joel Burton speelt hij wereldwijd voor uitverkochte zalen. Zijn vijfde album ‘Make Or Break’ staat vol met funky Hammondklanken en scheurende geluiden.

Wie The Lachy Doley Group ooit een concertzaal op zijn grondvesten zag doen daveren, zal ongetwijfeld beamen dat de schaal van Richter dringend aan herziening toe is.


STEF KAMIL CARLENS & BAND (BE)

shqn_stefkamilcarlens--2

Het Antwerpse multitalent behoeft wellicht geen introductie. Stef Kamil Carlens wandelt namelijk al jaren rond in de Vlaamse muziekscene. Eerst als zanger-bassist bij dEUS, alvorens zijn eigen band Zita Swoon op te richten. De laatste jaren combineerde Carlens een succesvolle carrière als beeldend kunstenaar met een muzikaal soloproject. Afgelopen jaar kwam zijn tweede soloalbum ‘Making Sense Of ∞’ uit, dat zowel door critici als toeschouwers de hemel werd ingeprezen.

Speciaal voor Blues Peer doet hij zijn blues-jasje aan. Geen onbekend terrein voor de singer-songwriter, die zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden en geen enkel muzikaal pad onbewandeld laat. Samen met Maarten Moesen op drums, Nicolas Rombouts op contrabas, Nel Ponsaers op keys en Alma Auer op harp brengt hij nieuw en oud werk uit zijn uitgebreid repertoire, van melancholisch tot superfunky.Blues Peer vindt plaats in Peer in Belgisch-Limburg, niet ver van de grens met Nederland en Duitsland. Het festivalterrein bevindt zich in de Deusterstraat, even buiten het stadscentrum van Peer.

Adres festivalsite Blues Peer:
Deusterstraat 78
3990 Peer
BelgiëNog een paar dagen alvorens we de Early Bird-actie afsluiten. Koop hier nog snel je tickets voor Blues Peer aan verlaagde prijs. Binnenkort worden meer bands bekend gemaakt… Klik hier

See you at Blues Peer!