BELPOP 80’S in diverse CC in 2021

BELPOP 80’S

GUST DE COSTER, MARCEL VANTHILT, PETER SLABBYNCK, JO LEMAIRE, ELISA WAUT

Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming ‘Belpop’. We spreken over het begin van de jaren ’80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde.

belpop-website2

In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde Gust De Coster bijzonder veel aandacht aan groepen als TC Matic, The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, Lavvi Ebbel, The Machines, 2 Belgen, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut… En draagde zo bij aan een nooit eerder gezien success van Belgische bands in die tijd.

Vier Belpop-artiesten die nog steeds actief zijn, zullen deze hoogdagen weer tot leven brengen met live-optredens. Twee mannen en twee vrouwen: Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!), Peter Slabbynck (Red Zebra), Jo Lemaire en Elsje Helewaut (Elisa Waut). Elk brengen ze hun beste nummers uit de jaren ’80 live en coveren ze ook hits van andere Belpop-artiesten.

Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpop-periode alsof Vrijaf nooit uit de ether verdwenen is. Foto’s, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd zullen het publiek nog meer onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.

GEZELSCHAP

Gust De Coster (DJ, verteller), Marcel Vanthilt (zang), Peter Slabbynck (zang), Jo Lemaire (zang), Elsje Helewaut (zang) & muzikanten


AGENDA

CC De Borre, Bierbeek Meer info
CC Brugge Meer info
JC ’t Ankerpunt, Serskamp Meer info
Liers cultuurcentrum, Lier Meer info
CC Den Hoogen Pad, Maldegem Meer info
CC De Wissel, Wingene Meer info
GC Tentakel, Zonhoven Meer info
GC De Boesdaalhoeve, Sint-Genesius-Rode Meer info
OC De Kleine Beer, Beernem Meer info
CC Vilvoorde Meer info