Muziekcollectief Artists Unlimited realiseert een geslaagde eerste editie van een uniek Belgisch festival via livestream

Eerste Belgisch Livestream Festival blaast de daken eraf met 2000+ tickets verkocht

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om alle grote festivals deze zomer af te gelasten was een zware klap voor artiesten, organisatoren én muziekliefhebbers. Artists Unlimited (een collectief van artiesten en muziekfans) bleef echter niet bij de pakken zitten en besloot: de show must go ONline! In samenwerking met Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique organiseerde het collectief op zondag 26 april het allereerste Belgische Livestream Festival. Op de affiche: Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé + Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma en Susobrino.

e3aaa236-b4dc-4495-a5b3-fd5e3960cce9

Artists Unlimited voorzag – door hun samenwerking met Videohouse en CK Productions – elke artiest van professionele begeleiding op vla van beeld en geluid. Geen ineengeknutselde huis-, tuin- en keukenstreams, maar geluid en beeld om van te smullen. En dit allemaal corona-proof.

Er werden in sneltreintempo 2.000 tickets verkocht voor het festival aan 10 euro per ticket. Dat het publiek de optredens kon smaken, bleek uit de vele publieksreacties die de organisatie tijdens de stream ontving. Van “bedankt, dit is de eerste keer dat ik me goed voel in 7 weken” tot “puur genieten en dat dankzij een sector die zo zwaar getroffen is, dank u!”.

a9b3a950-994d-4738-a475-ca27fecf5272

De organisatie Artists Unlimited vzw is zeer blij met het resultaat en is al druk bezig met nieuwe plannen die gegarandeerd lijken door positieve reacties uit de muzieksector zelf.

Het Livestream Festival is maar het begin. Artists Unlimited wil blijvende oplossingen bieden voor de muzieksector. Tijdens én ook na Covid-19. Artists Unlimited bouwt met AU! een platform voor livestreaming van concerten waarbij muzikanten kunnen verdienen aan hun optredens. Tijdens het festival werd 1000 euro aan bijkomende donaties opgehaald die gebruikt worden om het platform door te starten.

1f907220-92e3-425d-ae9a-cef517385fb1

Over Artists Unlimited

Artists Unlimited vzw is een collectief van muziekliefhebbers en muzikanten dat eind maart ontstond vanuit een brainstormsessie met creatievelingen en ondernemers rond het thema ‘Hack The Crisis’. In enkele weken tijd groeide een wild idee uit tot een volwaardige non-profitorganisatie die op termijn een aanvullende bron van inkomsten wil bieden voor artiesten en toegang tot live muziek wil voorzien voor alle lagen van de maatschappij.

Volg Artists Unlimited op Facebook en Instagram voor de meest recente updates.