* The Waterboys Live at the AB, Brussels 06/10/2015

The Waterboys dat is natuurlijk Mike Scott & co: stuk voor stuk virtuoze muzikanten die van samenspelen hun levenstaak lijken te maken.

the-waterboysU kent zeker de vette hits als ‘And A Bang On The Ear’, ‘A Girl Calles Johnny’  of het onverwoestbare ‘Whole Of The Moon.’ Maar The Waterboys hebben wel meer inspiratiebronnen naast felle folkrock. ‘Fisherman’s Blues’ klonk destijds als een gedurfde stijlbreuk. En er is ook alijd plaats geweest voor mildere schoonheid à la ‘How Long Will I Love You?‘, of ‘Every Breath Is Yours‘… Tot en met hun jongste AB-visite met het unieke Yeats-project.

Nu met het weer uitmuntende ‘Modern Blues‘ uit via V2. Alleen al even De Standaard: ‘4*/5… Fans zullen blij zijn met sterke melodieën… Ze zijn goed gearrangeerd met soms strijkers, dan weer gitaarvuur of een vurig Hammondorgel: steeds…zoekend naar een passioneel en meeslepend gevoel.

‘Modern Blues’ is – kortom – de eerste plaat met echt nieuw materiaal sinds ‘Book of Lightning’ uit 2007, en de titel dekt alvast de lading. Het is blues, maar in een nieuwe, hedendaagse vorm. En tegelijkertijd toch herkenbaar Waterboys.
Het blijkt dan ook hun beste plaat sinds lang.

The Waterboys brengen de Brit Freddie Stevenson mee als voorprogramma, zo te zien een gepaste keuze: https://www.youtube.com/watch?v=WnWFFTtyeIs en http://www.freddiestevenson.net/

http://www.mikescottwaterboys.com/

More info & tickets: http://www.abconcerts.be/

Ancienne Belgique

Anspachlaan 110
1000 Brussel