Jeff Beck Dinsdag 25 Oktober 2016 Cirque Royal / Koninklijk Circus, Brussel

Op dinsdag 25 oktober 2016 zal Jeff Beck – één van de ‘grote drie’ gitaristen uit The Yardbirds en tweemaal opgenomen in The Rock & Roll Hall of Fame – in het Koninklijk circus z’n nieuwe cd “Loud Hailer” voorstellen.

jeffbeck_poster_0

Concerten van riffmeister Beck staan steevast garant voor een muzikaal avontuur met grandioze improvisaties op gekende en minder gekende thema’s. Met zijn Fender Stratocaster Signature Model – soms met, soms zonder tremolo-arm – zijn soepele vingers, enkele effectpedalen, twee hulpstukken (bottleneck en plastieken ijspegel) en een eenvoudige versterker produceert hij een uniek geluid dat in de wereld van de rock en roll zijn gelijke niet kent. Jeff Beck smokkelt funk, psychedelische rock, oosterse klanken en blues binnen in elke set, zonder de melodie van de nummers uit het oog te verliezen. Op zijn nieuwe plaat “Loud Hailer” (een ander woord voor megafoon) spreekt hij in zijn teksten zijn zorgen over de toekomst uit.

“Ik wilde een statement maken over de lelijke dingen – hebzucht, leugens en onrecht – die ik volop in de wereld rondom mij zie. Ik wou met deze plaat het gevoel creëren dat ik op een betoging ben en een megafoon gebruik om mijn mening te verkondigen.”

1401x788-132979117

Voor de teksten werkte hij samen met twee jonge vrouwen; gitariste Carmen Vandenberg en zangeres Rosie Bones. Bones schreef onder andere “Right now”, dat over oppervlakkigheid in de popcultuur gaat en de “Ballad Of The Jersey Wives”, over de vier weduwen die hun man verloren op 9/11 en ervoor zorgden dat er een commissie opgericht werd.Beck geniet van zijn nieuwe artistieke wending. “Je kan een sfeer scheppen met een instrumentaal nummer, maar niet echt een verhaal vertellen.” “Vroeger durfde ik wel eens te zeggen dat zangers overbodig waren, nu besef ik dat ik beter speel als ik in dialoog kan treden met het gesproken woord”.

Deze zomer speelde Beck – samen met Buddy Guy – een Amerikaanse Tour die overal enthousiast onthaald werd. In Brussel brengt hij – samen met zijn nieuw combo – oud en nieuw werk.

Voor de aanwezigen zal 25 oktober veel meer dan “A Day in the Life” zijn. Tickets zijn beschikbaar vanaf dinsdag 6 september om 11u00.

Ticket informatie

CAT. 1: 98 €

CAT. 2: 65 €

CAT. 3: 55 €

CAT. 4: 45 €

More Info & Tickets: Cirque Royal