2017 REVIEW : TASHA TAYLOR

Met een bang hartje voor het nieuwe mobiliteitsplan in en rond Gent centrum, vertrekken we op dinsdagavond 04 april 2017 een uurtje vroeger richting Artevelde stad. Vlotter dan verwacht bereiken de Kouter. Maar plots houdt een groot bord onze aandacht aan het Gerechtshof. Autovrij gebied….zonder vergunning geen doorgang. We parkeren dan maar onder de bloemenmarkt, wat eigenlijk ook op wandelafstand van de Missy Sippy Blues & Roots Club aan Klein Turkije is gelegen.

In deze inmiddels gerenommeerde Blues & Rootsclub was na Ina Forsman –en Chicagoan Jimmy Burns- nu Tasha Taylor, het tweede bandlid van de Blues Caravan 2016 te gast. De mooie Texaanse Tasha Taylor is begeesterd met een zeer soulvolle stemgeluid en is de dochter van Sax Records gigant Johnnie Taylor. Muzikaliteit zit dus overduidelijk ook hier in de genen. Met het album ‘Honey For The Biscuit’ is ze inmiddels toe aan haar derde release en het omvat liefst dertien originele nummers. Tasha is net geland uit The States en heeft naar eigen zeggen nog wat last van jetlag. Maar eens op het podium is daar weinig van te merken. Uitbaatster Marie Follebout doet zoals steeds de aankondiging van het concert en overloopt eerst de rest van het voorjaar. Met Walter Broes & The Mercenairies, Jake La Botz, ‘Lil’ Jimmy Reed, The Big Time Bossmen, Ian Walsh en zo veel meer, beloofd er nog heel wat moois aan te komen. Al moest Marie wel even diep in haar geheugen delven voor de naam Tasha Taylor. Maar net dat maakt dit alles zo bijzonder.

IMG_0174

Van het funky en zonnige nummer ‘Weatherman’ worden we nu eens vrolijk! En laat dit nu net de opener zijn van een schitterend concert. Van de liefdessong ‘I Got Love’ gaat het gezwind naar de funky en R&B groove van ‘Valerie’ (Amy Winehouse) en ‘What Difference Does It Make’ uit haar release ‘Taylormade’ uit 2011. Davide Floreno begeesterd de songs meteen met knappe en instigerende gitaarriffs. En Tasha heeft het blijkbaar warm…. I‘m sweat like a pig, merkt ze minzaam op…Blood, Sweat & Tears dolt ze er nog snel even tussendoor en dan komt ze plots met een geweldige ingeving in de vorm van ‘These Arms Of Mine’ van Otis Reading.
Voor haar slotsong vertelt ze nog even over haar vader ‘the late great Johnny Taylor’ en zijn hit ‘Cheaper To Keep Her’. Maar voor een lady in een casino schreef hij ooit in 1996 het wondermooie ‘Last Two Dollars’ bij elkaar. Vier jaar later overleed dan Tasha’s grootste inspiratiebron en mentor.

IMG_0020

Na een korte onderbreking opent Tasha met de poëtische ballade ‘Somebody’ en het energieke ‘Wedding Bells’. Met deze pracht song instigeert ze de temperatuur nog wat verder de hoogte in en gaat het crescendo met het concert. ‘I’m married with music, but this song was for all the lovers in the house…’. De sexy gitaarriffs van Davido, de diepe baslijnen van Roger Innes en Olli Ontronen drumslagen leiden ons zo naar het swingende ‘I Just Want To Make To You’, ooit een B-kantje van Etta James wereldhit ‘At Last’. Van Etta James naar Aretha Franklin is ook voor Taylor maar een kleine pierewaai. Tijdens (You Make Me Feel Like) ‘A Natural Woman’ moet je uiteraard niet verlegen zijn om te dansen, net zoals bij Eddie Floyd en Steve Cropper’s ‘Knock On Wood’ uit 1966, waar de Missy Sippy zich kentert in een echte zangtempel. Met Otis Reading’s ‘Try a Little Tenderness’ was alweer een volgend caput aangebroken. Uit papa’s muzikale collectie graaide ze nog ‘Who’s Making Love’ mee en kwam tenslotte nog een allerlaatste keer terug voor het enige bisnummer van de avond met ‘Tell Mama’ van Etta James.

IMG_0061

Tasha Taylor is dankbaar met dit eerste concert van een geëxpandeerde tournee en voelt zich overduidelijk in haar sas op en rond een podium. De cd’s gingen vlotjes over de spreekwoordelijke toonbank en met haar geweldige soulstrot is ze een heuse blues en souldiva in wording!

Met dank aan Missy Sippy Blues & Roots Club, Gent


Tasha Taylor
Missy Sippy Blues & Roots Club – Gent (B)
04 april 2017
Review en Fotoalbum : Philip Verhaege