10 CC, Zondag 19 November 2017 – CC De Steenoven, Herzele (B)

De band 10 CC werd in 1972 in Manchester gevormd en bestond uit Eric Steward (vocals/gitaar), Lol Creme (zang, gitaar ), Graham Gouldman (bas)  en drummer Kevin Godley . De groep werd door muziekgoeroe Jonathan King  omgedoopt van Hotlegs in 10CC en werd al snel bekend door hun grappige, hedendaagse teksten en innovatieve muziekstijl.

741f388a7abeda012fcd84092e685e25

Paul Brugess kwam in de plaats van Godley en Creme die in 1976 de band verlieten. Godley & Creme wilden verder met de gizmotron, een effectgenerator voor elektrische gitaar die zij hadden ontworpen, werden daarna beroemd als zingend duo, maar zijn veel beter bekend als de producers van videoclips. De video die ze maakten voor hun lied Cry in 1985 is bijzonder omdat het een van de eerste mainstreamvideo’s is die de morphing-techniek gebruikt.

In de jaren 2006 en 2007 lieten 10cc-leden van het eerste uur weer van zich horen. Graham Gouldman trok uitverkochte optredens, die werden aangekondigd als ’10cc – Graham Gouldman and friends’. Gouldman speelde voornamelijk 10cc-hits, maar ook nummers die hij in de jaren zestig (van de vorige eeuw) voor andere groepen schreef ontbraken niet. Paul Burgess en Rick Fenn (beiden speelden ook in 10cc) maken deel uit van de band van Gouldman. De concerten van Gouldman vinden voornamelijk in Engeland plaats, maar ook in Australië, Duitsland, Denemarken en België.

10cc

In 2006 schreven Graham Gouldman en Kevin Godley samen nieuwe nummers. Naar verwachting komt van hen een nieuwe cd uit onder de groepsnaam ‘GG06’. Lol Creme is eveneens wederom muzikaal actief in de groep ‘the Producers’, waarvan in het najaar een cd uitkomt. Van deze cd is al een single verschenen. Eric Stewart werkt aan een solo-cd, nadat eerder van hem in 2003 de cd ‘Do not bend’ verscheen. Er gaan geruchten dat (ook) 10cc in oorspronkelijke bezetting weer bij elkaar komt. Eric Stewart voelt er echter nog weinig voor, in tegenstelling tot Gouldman, Godley en Creme.

Gouldman staat nog altijd aan het hoofd van de groep en belooft dat deze line-up “het dichtst bij het geluid van de originele 10CC staat. Ze spelen nog steeds alle hits zonder weerga.

Wij zijn reeds overtuigd: ook dit wordt een onvergetelijk concert!

Line Up: Graham Gouldman – bas, zang | Rick Fenn – gitaar, zang | Paul Burgess – drums | Mick Wilson – percussie, zang | Mike Stevens – keyboards, zang

Adres: CC De Steenoven
kerkkouter 40
Herzele, 9550 Belgium

More Info & Tickets: CC De Steenoven