Leuven Blues Present Jonny Lang + Benjamin Booker, 05 November 2017 Het Depot, Leuven (B)

jonny-lang-signs-1

JONNY LANG

Jonny Lang werd op zijn vijftiende al een blues-wonderkind genoemd. En terecht. Als Kid Jonny Lang & The Big Bang bracht hij in 1995 zijn eerste plaat ‘Smokin’ uit en kreeg hij twee jaar later een Grammy voor zijn album ‘Wander This World’. That kid has just got what it takes, man.

Zijn muziek typeert heerlijk swing-gospel waar de gitaar uiteraard niet ontbreekt. Hij is tevens niet bang om zijn veelzijdigheid te showen en neemt je mee op een muzikale reis waar genres zoals soul, blues, jazz en gospel zwierig samensmelten.

Na vele tours met knappe koppen als The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King en Sting , is Jonny Lang volledig klaar om Het Depot al swingend plat te spelen. En dat met een stevige bite! Hold your horses, folks!

FR_benjaminbooker

BENJAMIN BOOKER

Enfant terrible van de Southern blues en rock ’n roll met de stem van een ervaren veteran? Dat moet Benjamin Booker zijn.

Deze jonge Afro-Amerikaan overrompelt met dwingende en energieke soul is met zijn bluespunk onder te brengen bij enkele grote namen als Jeffrey Lee Pierce, T-Rex, The White Stripes en zijn maten van Alabama Shakes. Met zijn pure en brute sound en een nieuw album zakt hij op 5 november in het kader van Leuven Blues Festival af naar Het Depot!


maxresdefault

BIG APPLE BLUES SUPPORT ACT

Support-act wordt verzorgd door niemand minder dan de New-Yorkse band Big Apple Blues. De band heeft een samenstelling van diverse bluesveteranen en willen met hun bandnaam duidelijk maken dat het bluesgenre leeft en bloeit in New York. Big Apple Blues is geen eerbetoon, maar een voortzetting van de elektrische blues Chicago-stijl van Midden-Amerika. Ideaal om deze avond op te warmen, als je ’t ons vraag

Het Depot
Martelarenplein 12
3000 Leuven

More Info & Tickets: Het Depot