THE DOOBIE BROTHERS, Woensdag 08 November 2017 , Vorst Nationaal Brussel (B)

De Amerikaanse Cultgroep eindelijk terug in concert in België!
Op 8 november 2017 niet in het Koninklijk Circus, maar in Vorst Natiolaan te Brussel!

ZELFDE DATUMANDERE ZAAL – Gezien de actuele problematiek rond de exploitatie van het Koninklijk Circus, wordt het concert van The Doobie Brothers van 8 november verplaatst naar Vorst Nationaal. Wie al kaarten kocht voor het optreden in het Koninklijk Circus zal persoonlijk door Ticketmaster worden gecontacteerd. Deze ticketbestellers ontvangen nieuwe tickets voor het concert in Vorst Nationaal. De reden hiervoor is het verschil in nummering van de zaalplaatsen van Vorst Nationaal ten opzichte van het Koninklijk Circus. De toeschouwers krijgen even goede zitplaatsen als de ticketcategorie waarvoor ze al tickets gekocht hadden. De nieuwe tickets zullen door Tele Ticket Service worden toegestuurd vanaf 21 september. Kaarten die bij Ticketmaster werden gekocht zijn niet langer geldig.

De huidige betreurenswaardige situatie rond het beheer van het Koninklijk Circus valt buiten de controle van The Doobie Brothers en de organisator van het concert. Geconfronteerd met dit probleem, was het de uitdrukkelijke wens van The Doobie Brothers om naar een oplossing toe te werken en de datum aan te houden. Nu er een oplossing gevonden is, verheugt het hen om eindelijk nog eens voor hun Belgische fans op te treden.

Voor het comfort van de toeschouwer zal Vorst Nationaal omgevormd worden naar een Theateropstelling. Het podium wordt naar voren geschoven en de balkons en galerijen blijven gesloten. Er zal alles aan worden gedaan om een theateratmosfeer in Vorst Nationaal na te bootsen.

doobieBrothers_1000

The Doobie Brothers’ ruwe, onvervalste en authentieke benadering van rockmuziek – een resultaat van de broeierige, chaotische muziekcultuur in het noordelijke Californië van de late jaren 60 – maakte hen trouwe klanten van de biker bars.

Hun verhaal begint in 1969, wanneer drummer John Hartman in Noord-Californië Skip Spence tegen het lijf loopt. Spence stelt Hartman voor aan zijn vriend Tom Johnston, een lokale zanger/songwriter/gitarist – en de twee hebben een klik. Niet veel later ontmoeten ze zanger/gitarist Pat Simmons, wiens ‘fingerstyle’ een mooie aanvulling vormt op de R&B-strummingstijl van Johnston.

In 1971 verschijnt hun debuutplaat, met bevallige driestemmige harmonieën en traditionele, introspectieve, akoestische klanken. Amper een jaar later verschijnt Toulouse Street, een album met een organisch geluid en unieke muzikale texturen, maar toch radiovriendelijke songs. Vanaf dan scoren ze bij Warner Bros. Records een eindeloze reeks hits: Listen to the Music, Jesus is Just Alright, China Grove, Black Water, Rockin’ Down the Highway, Long Train Runnin’, enz.

Door de jaren heen maken tal van unieke, talentvolle muzikanten hun opwachting bij de band. In 1974 voegt Jeff “Skunk” Baxter, mede-leadgitarist van Steely Dan en legendarisch sessiemuzikant, zich bij The Doobie Brothers. In 1975 sluit zanger Michael McDonald zich bij de groep aan, gevolgd door John McFee in 1978.

In 2010 brengen The Doobies ‘World Gone Crazy’ uit, in 2014 volgt het album ‘Southbound’. Op dat laatste staan nieuwe versies van hun legendarische hits, voor de gelegenheid opgenomen in samenwerking met grote namen uit de country, zoals Blake Shelton, Zac Brown Band, Brad Paisley en Toby Keith.

Vandaag vind je The Doobie Brothers in de Vocal Group Hall of Fame. Ze wonnen vier GRAMMY® Awards en verkochten wereldwijd meer dan 48 miljoen platen. Van hun compilatiealbum Best of The Doobies uit 1976 gingen meer dan 12 miljoen exemplaren over de toonbank.

Talent en vakmanschap gegarandeerd! Zorg dat je erbij bent, op 8 november in het Koninklijk Circus in Brussel!

Tickets & Info

More info : Vorst Nationaal

Tickets: Tele Tickets Service

Organisatie: Gracia Live