ZZ TOP – 25 JUNI 2019, VORST NATIONAAL

ZZ TOP KOMT MET EEN EUROPESE TOURNEE IN 2019
OM HET 50-JARIG BESTAAN VAN HET TEXAANSE TRIO TE VIEREN

 Volgend jaar mag ZZ Top, dat rond het Texaanse Houston gevormd en inmiddels in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen werd, 50 kaarsjes uitblazen. De bluesrockiconen spelen al sinds 1969 met dezelfde bezetting en maken zich op voor een uitgebreide zomertournee door Europa om deze mijlpaal in hun ongeëvenaarde carrière te vieren.

De tournee zou begin juni van start gaan in Scandinavië, om vervolgens koers te zetten naar Centraal-Europa en eind juli te eindigen in het VK. De meeste haltes in de Europese tournee worden binnenkort bekendgemaakt.

IMG_0370

Naar alle verwachtingen zal het trio, dat de voorbije vijf decennia in onveranderde bezetting speelde (zanger/gitarist Billy F Gibbons, bassist Dusty Hill en drummer Frank Beard (of “the man with no beard”)) –, in een tiental landen optreden in vier weken tijd.

ZZ Top staat bekend als de band met de meest stabiele bezetting in de geschiedenis van de rockmuziek. Kort na de split van Moving Sidewalks – Gibbons’ psychrockband uit Houston – wist de zanger Hill en Beard te strikken (toen nog leden van de band American Blues uit Dallas). Samen vormden ze ZZ Top. Vijftien studioalbums, 30 miljoen verkochte albums en 50 jaar later is “That Little Ol’ Band from Texas” nog steeds springlevend en brengt het gezelschap klassiekers als La GrangeLegsSharp Dressed Man en Tush naar muziekliefhebbers over de hele wereld.

 

119

Billy Gibbons blikt terug op het verleden van de band, maar kijkt ook uit naar de Europese tournee. “We zijn al 50 jaar bezig, en het lijkt erop dat we toch vrij goed worden in ons vak! We kijken er net zo veel naar uit om in Barcelona op te treden deze zomer, als toen we ons in ’69 opmaakten voor een optreden in Beaumont, Texas. De baarden zijn misschien wat langer, maar verder is er nog niet veel veranderd. Hopelijk blijft dat zo.”

 

Tickets voor het concert van ZZ Top gaan in verkoop op donderdag 15 november om 10u via www.gracialive.bewww.teleticketservice.be of op het telefoonnummer 070 345 345 (€0,30/min), www.fnactickets.be of in alle Fnac verkooppunten.

Vorst Nationaal
Adres: Victor Rousseaulaan 208, 1190 Vorst