NIEUWE SINGLE VOOR ELLIOT FALLA & THE BLUE VALENTINE…

De Brighton gebaseerde Elliot Falla was zo vriendelijk om ons zijn nieuwe single ‘So Easy’ toe te vertrouwen. Maar hij is uiteraard niet aan zijn proefstuk toe. Met het semi-akoestische en vooral radiovriendelijk ‘Cheapside’ én de bluesy ballade ‘I’m In Love Again’, beiden uit 2018, had Elliot twee succesvolle singles. Hij is een twintigjarig muzikaal talent dat zijn stempel druk op en in de Engelse blues scéne. Elliot’s stem en songwriting leunen sterk aan bij Tom Waits. En had die in 1978 niet het geniale album ‘Blue Valentine’ geregistreerd. De link met zijn counselor is dus niet zo heel ver weg.

So Easy

Zanger/gitarist Elliot Falla’s forse en vooral ruige stem leent zich perfect voor zijn beoogde sound. En dat is donkere en zwaar resigneerde blues, die zich toch enigszins laat kenmerken met een melodieus kantje. Zijn zware gitaarriffs-intro leidden de luisteraar naar een heuse climax. De beukende ritmesectie met Andrew Stevens (elektrische gitaar), Rob Whale (bas, toetsenborden) en drummer Jake Lillywhite (drums) vervolledigen de band. Elliot Falla & The Blue Valentine openen hun eerste concerttournee in hun woonstede Brighton. Maar ik denk eerlijk gezegd dat we Elliot wel eens heel snel zouden kunnen zien op onze podia!

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Singer-songwriter and guitarist Elliot Falla’s strong and rough voice is perfect for his intended sound. And that is dark and heavily resolute blues. But the sound still leaves some nice characteristics, and most important….with a very melodic side. Check it out on the website. But honestly… I think that we might see Elliot Falla & The Blue Valentine very quickly on our stages!

Philip Verhaege

Website Artiest
Elliot Falla & The Blue Valentine

https://www.musicglue.com/thebluevalentines

One comment

  1. You may be aware by now (or you may not if you are new, welcome if so.) that we have our new release “So Easy” coming out this Friday, March 22nd.

    To get you all excited we have a lovely review from our friends in Belgium, Liveacts Belgium.

Reacties zijn gesloten.