Roots & Roses 2020 geannuleerd…

Roots & Roses, 1 mei in Lessines: afgelast!

Roots & Roses op 1 mei zou zoals ieder jaar een groots muziekfeest worden in Lessines, maar Covid 19 heeft er anders over beslist. De organisatie is genoodzaakt de editie 2020 af te lasten. Een geval van “overmacht”, zoals dat ook genoemd wordt in artiestencontracten.

De line-up voor 2020 was uitstekend, zodanig zelfs dat we afstevenden op een uitverkocht festival voor deze 11e editie … Dit alles is echt wel  bijzaak geworden, er zijn nu veel belangrijkere zaken aan de orde.

Deze voorbije weken werden achtereenvolgens gekenmerkt door twijfel, daarna berusting en uiteindelijk ook het voorbereiden van een eventuele afgelasting. Een festival schrap je niet zomaar van de kalender met één enkele muisklik op de sociale netwerken. We hebben deze beslissing genomen in overleg met de burgemeester van Lessines,  vervolgens dienden we de betrokkenen  zoals de artiesten, onze leveranciers en onze vrijwilligers te  verwittigen. Het was uitgesloten dat deze mensen die het Roots & Roses-avontuur mee mogelijk maken er via de pers achter zouden komen.

We hebben eveneens met onze vrienden van ‘Les Nuits Bota’ overlegd om tegelijkertijd de annulering van Roots & Roses en het uitstellen van ‘Les Nuits Bota’ (naar oktober) aan te kondigen. Een kleinigheid zal je denken, maar een symbool voor de samenwerking en solidariteit die de sector kenmerkt. En dat zal ons ook in staat stellen om het ontwaken na de nachtmerrie beter te aan te pakken.

We danken ons publiek, de artiesten, onze leveranciers en het leger van vrijwilligers en medewerkers die het festival mogelijk maken.

Roots & Roses zal binnenkort starten met het terugbetalen van de aangekochte tickets. We vragen een beetje geduld om dit op te zetten met onze ticketing partner.

Dus be safe, hou je aan de veiligheidsmaatregelen, en we maken nu reeds een afspraak op 1 mei 2021 te Lessen / Lessines, gezond en vrij van zorgen.