MORE BLUES FEST 2015 (dag 2, review, pictures)

More Blues Festival,
Zottegem,
16-05-2015,
Tekst : Yvan Van Belleghem,
Fotoalbum : Philip Verhaege.


Filip Morre en zijn medewerkers hebben de leegte opgevuld die was ontstaan door het verdwijnen van Springblues in Ecaussinnes. Dit blijkt nog te werken ook want er kwam op zaterdag veel volk afgezakt naar de tent waar de dertiende editie van More Blues plaats vond. Het weer was nochtans eerst niet om over naar huis te schrijven en een sweater was niet eens een overbodig attribuut. Al kwam het zonnetje er in de late namiddag wel even door.


ED & THE GATORS

More Blues  zaterdag 16-0-2015 011Er stond al behoorlijk wat volk voor het podium toen de Aalterse band Ed & The Gators aan hun act begonnen.
Hun set bestond voornamelijk uit covers van blues en rock klassiekers, maar daarom niet getreurd. Ed De Smul (zang), John Grudie (drums), Stefan Boret(bas) en Alex Acs (gitaar), voerden het publiek naar hogere sferen met hun snedige vertolkingen van ondermeer ‘Tag Along’, ‘Taxi’ (Guy Forsyth), het rockende ‘Keep Your Hands To Yourself’ (The Georgia Satelites), ‘Texas Flood’ (Stevie Ray Vaughan).
‘I Can See Clearly Now’ werd tot een volwaardige rocksong omgeturnd.
Het feit dat B.B. King de dag daarvoor was overleden kon niet onbesproken gelaten worden. ‘Help The Poor’ was het eerste King nummer van de dag. En er zouden er nog volgen…


MR. BOOGIEWOOGIE

More Blues  zaterdag 16-0-2015 048

Mr. Boogie Woogie is het alter ego van Eric Jan Overbeek. Hij had een goede en ruime repertoirekeuze, maar zijn act duurde misschien een beetje lang, rekening houdend met het feit dat hij met enkel maar zijn piano het podium moest vullen.Mr; Boogie Woogie kent nochtans zijn klassiekers. Hij stak van wal met ‘Boogie Woogie Country Girl’ en vervolgens kieperde hij enkele vergeten standards over de hoofden van het publiek uit zoals ‘I Ate Up The Appel Tree’ (Dr. John), ‘I’m Ready’ (Fats Domino), ‘Holy Cow’ (Lee Dorsey) en ‘Play Something Sweet –Brickyard Blues-‘. Mr. Boogie Woogie sloot zijn set af met zijn versie van de heerlijke, maar onbekende Fats Domino song ‘Whiskey Heaven’.

.


THE BLUESBONES

The More Blues  zaterdag 16-0-2015 087Bluesbones zullen de meeste onder ons nog kennen van hun cd ‘Live @The Bosuil’
Nico De Cock (zang), Ronald Burssens (bas), Edwin Risbourg (hammond), Stef Pirglia (gitaar) en Dominique Christens (drums) deden het uitstekend met veelal eigen nummers.
Nico De Cock droeg ‘WhiskeyDrinkin’ Woman’ aan zijn echtgenote op. Verder vervolledigden The Bluesbones hun set met uitstekend materiaal zoals ‘I Try’, ‘Saved By The Blues’ en de afsluiter ‘The Devil’s Drink’. Het publiek was meteen opgewarmd.

.

.


BRIAN TEMPLETON & ENRICO CRIVALLERO

More Blues  zaterdag 16-0-2015 161 Waren The Bluesbones uitstekend, dan waren Brian Templeton en Enrico Crivallero zonder meer het hoogtepunt van de dag. Enrico Crivellaro is afkomstig uit Padova (Italië), maar week uit naar Los Angeles waar hij Ronnie Earl en Duke Robillard ontmoette.
Brian Templeton woont nog steeds in Boston maar zou uitwijkplannen hebben richting Texas.
Iedereen zal Brian Templeton wel nog kennen uit de tijd dat hij nog frontman was bij The Radio Kings. Uit die periode heeft hij zaterdagavond enkel ‘Other Side Of Town’ gezongen. Brian Templeton is nog steeds goed bij stem en hij bewees dit door een paar nummers zonder microfoon tussen te lassen. Enrico Crivallero van zijn kant vermaakte het publiek met schitterende solo’s op zijn twin neck gitaar. De stormachtige toejuichingen waren niet van de lucht voor tracks van Templeton’s jongste cd zoals ‘The Reign’, ‘Sugar Girl’ en ‘Let Me Down Easy’. Dit prachtige optreden kon alleen maar op enkele bisnummers uitdraaien en dit werd ondermeer de geweldige rocker ‘Bloozin’, de titeltrack van zijn nieuwste album.


LAURENCE JONES

More Blues  zaterdag 16-0-2015 195 Waren Enrico Crivellaro en Brian Templeton de winnaars van de dag dan moest de jonge Brit Laurence Jones daar niet zoveel voor onderdoen. Ook Jones liet zich de naam B.B. King ontvallen en hij bracht een eigenzinnige versie van ‘The Thrill Is Gone’.
Laurence Jones zorgde eveneens voor sterke vertolkingen van ‘All Along The Watchtower’ en ‘Thunder In The Sky’. Hij riep hierbij Stef Pirglia van The Bluesbones terug op het podium.

.

.

.


 TONIA GARCIA AND THE CHEAP SEATS

De avond werd afgesloten door Toni Garcia And The Cheap Seats. Bij hen kon het publiek terecht voor een portie jump en swing. Toni Garcia (zang), Gene Wild (bas), Jo Moens (drums), Dirk Vanderlinden (hammond) en Thierry Van Durme (gitaar) zorgden voor een volle sound. Maar het was vooral de blazerssectie met Jeroen Capaers (sax), Tim De Jonghe (trompet) en Glen De Jonghe (trombone) die de klankkleur bepaalden.
Een mooie afsluiter van een geslaagde zaterdagavond.
Het More Bluesfestival heeft duidelijk de juiste injectie gekregen en lijkt een blijver op de festivalkalender te zullen worden.


Tekst : Ivan Van Belleghem – Fotoalbum : Philip Verhaege